Senaste nytt

Självinsikt, kanske?

I Sveriges Radios program ”Partiledaren – en dokumentär om Juholts väg till makten” sa Håkan Juholt, enligt SvD,  att han tänkte så här när han fick veta att han var påtänkt som partiledare: 

”Oj! De är inte kloka. Jag är alldeles för yvig, ostrukturerad – jag har inte en personlighet som passar för att ha ett sådant ledande uppdrag.

Jag vet det, jag känner mig själv väldigt väl. Jag ser det som helt otänkbart.

Jag har varken kapaciteten politiskt eller socialt att ställa mig först i Sveriges största politiska parti. Jag inser min begränsning.”

Problemet är inte att Socialdemokraterna väljer en ostrukturerad person som partiledare. Det är ok. Jag är för att människor som inte är s.k. ”perfekta” ska kunna få politiska förtroendeposter också. Problemet är att varken Juholt själv, eller Socialdemokraternas partiledning, eller hans stab, har självbevarelsedrift nog, och självinsikt nog, att anpassa Socialdemokraternas ledning efter de nya behoven man har.

Lite backup och extra kontroll av Juholts affärer kanske hade behövts? Varför gjordes inte det?

Men, men… Som Johan Norberg skriver i Metro idag, är det mycket som gick fel inom Socialdemokratin. Juholt valdes ju t.ex på ett ganska underligt och odemokratiskt sätt.

Kom igen nu Socialdemokrater! Vi behöver en bra, fungerande opposition i Sverige! Det här är ett skämt!

 • Kom igen nu Socialdemokrater! Vi behöver en bra, fungerande opposition i Sverige! Det här är ett skämt!
  ——————————————-

  Det är ett skämt att INGA ur högernomeklaturan hade några problem med Mikael Odenbergs taxiresor och den lögn med vilka dessa motiverades.
  Deras självpåtagna roll som åklagare och domare blir smått komisk i ljuset av den parasitsm i dom egna leden som dom haft överseende med och ibland till och med uttryckt stöd för.

  Priset för en människas heder har högern själv satt till en Toblerone.
  Denna prislapp anser dom dock bevisligen inte gälla deras egen heder och det är ett värre svek gentemot väljarna än att inte hålla rätt på sina kvitton.

 • Citat Johan Norberg

  . Dagens rabalder blir väl knappast slutet på fiffel med hyror och reseräkningar,
  ———————————————————————-
  Nej vi lär få vänta länge på att ”åklagarna för dagen” renodlar sin frihetlighet så långt att den räcker till att först och främst kritisera parasitism när den förekommer i dom egna leden.Den parasitismsom trots allt är lättast att komma nånstans med och den kritik som SKULLE HA KUNNAT utgöra ett exempel som hade fått till och med mig att se det som pågår just nu som något annat än teater.

 • David Bergkvist

  Jag håller med om att det behövs en fungerande opposition. Men har socialdemokraterna någonsin haft potential att utgöra en sådan? Deras invändningar mot de borgerliga har ju aldrig gått längre än ”vi gillar inte vad ni sysslar med eftersom det är ni som gör det”. Jag tycker socialdemokraternas existens i bästa fall utgör en distraktion och det är först den dagen de är väck som verklig oppositionspolitik kan bedrivas.

 • håller med om att det behövs en fungerande opposition. Men har socialdemokraterna någonsin haft potential att utgöra en sådan? Deras invändningar mot de borgerliga har ju aldrig gått längre än ”vi gillar inte vad ni sysslar med eftersom det är ni som gör det”
  ———————————————

  Du har fel och det beror på att du saknar grundläggande förståelse av inriktningen i politiken hos både högern och vänstern.

  Socialdemokratin och högern DELAR INTE ett gemensamt mål.

 • apa tycka, apa skriva

  > Vi behöver en bra, fungerande opposition i Sverige!

  Totally. Dags för Falkvinge och Troberg att ta sitt ansvar!

 • David Bergkvist

  Micke: Det spelar ingen roll hurvida socialdemokraterna och de borgerliga delar mål eller ej, eftersom deras mål ändå implementeras genom att lägga sig platt för USA. Den dagen USA kräver att de ska få flyga med drones över Sverige, för att skjuta ihjäl ”terrorister” (på samma sätt som de gör i Jemen och andra icke-krigande länder), så kommer den svenska statsministern inte vara ett dyft mer benägen att protestera mot detta om hon/han är socialdemokrat än om hon/han är borgerlig.

 • Pingback: Medialögn, överdrift, slarv eller… vad?()

%d bloggare gillar detta: