Senaste nytt

Självinsikt, kanske?

I Sveriges Radios program ”Partiledaren – en dokumentär om Juholts väg till makten” sa Håkan Juholt, enligt SvD,  att han tänkte så här när han fick veta att han var påtänkt som partiledare: 

”Oj! De är inte kloka. Jag är alldeles för yvig, ostrukturerad – jag har inte en personlighet som passar för att ha ett sådant ledande uppdrag.

Jag vet det, jag känner mig själv väldigt väl. Jag ser det som helt otänkbart.

Jag har varken kapaciteten politiskt eller socialt att ställa mig först i Sveriges största politiska parti. Jag inser min begränsning.”

Problemet är inte att Socialdemokraterna väljer en ostrukturerad person som partiledare. Det är ok. Jag är för att människor som inte är s.k. ”perfekta” ska kunna få politiska förtroendeposter också. Problemet är att varken Juholt själv, eller Socialdemokraternas partiledning, eller hans stab, har självbevarelsedrift nog, och självinsikt nog, att anpassa Socialdemokraternas ledning efter de nya behoven man har.

Lite backup och extra kontroll av Juholts affärer kanske hade behövts? Varför gjordes inte det?

Men, men… Som Johan Norberg skriver i Metro idag, är det mycket som gick fel inom Socialdemokratin. Juholt valdes ju t.ex på ett ganska underligt och odemokratiskt sätt.

Kom igen nu Socialdemokrater! Vi behöver en bra, fungerande opposition i Sverige! Det här är ett skämt!

%d bloggare gillar detta: