Senaste nytt

Sexarbetares rättigheter: är vi barbarer ännu?

På Fredrik Federleys blogg läser jag ett brev som han fått från en sexarbetare, som visar hur hon fått sin lämplighet som mamma ifrågasatt. Jag undrar hur länge till detta förtryck mot sexarbetare ska fortsätta.

En gång i tiden tvångsomhändertog man barn vars föräldrar umgicks med homosexuella, eller själva var det. Homosexualiteten sågs som sjuk och farlig, trots att den var laglig (precis som det inte är olagligt att sälja sex idag).

Även myndigheter kan begå grova övergrepp mot barn!

Idag ses detta av de flesta svenskar som helt horribelt. Och det kommer en dag när folk kommer att läsa det brev Federley fått med upprördhet och förvåning och skaka på huvudet åt det primitiva barbariska samhälle som 2011 tillåta sådan behandling av en kvinna bara för att hon var sexarbetare.

För övrigt ska det påpekas att andra sexuella minoriteter också drabbas av den sorts behandling kvinnan ifråga utsatts för. Jag vet kvinnor och män som håller på med BDSM, sadomasokister, som fått sin lämplighet som förälder ifrågasatt. Helt eller delvis på grund av sin sexualitet.

Här följer brevet och Federleys inledning till brevet:

Igår fick jag ett mejl från en kvinna som varit eskort och hamnat i trubbel med svenska myndigheter. Inte för att hon gjort något olagligt eller fel utan för att myndigheterna anser att hon är en dålig mamma för att hon varit eskort. Det är en konsekvens av horstigmat som förstärks av den bild som alltid målas upp i media och de ständiga attackerna på sexarbetare som man låtsas är på sexköparen men som hamnar i knät på sexarbetaren.

Det märks också för dem som lyfter debatten att det är tillåtet att raljera över frågan som det inte är med andra politiska frågor. Man låtsas i debatten att bry sig om sexarbetarna men det enda man gör är att göra det värre för dem.

Jag har frågat Jasmine som egentligen heter något annat om tillstånd att publicera hennes mejl. Hon skriver att det får jag gärna. ”Jasmine är inte mitt riktiga namn, så du är fri att lägga ut det om du vill. Jag hoppas någon kan ta till sig, åtminstone börja fundera.”

”Hej,

Jag skriver till dig för att uppmärksamma någon högre ort om de, helt utan överdrift, övergrepp som sker gentemot människor med erfarenhet som sexsäljare får utstå. Att nå fram till dina kollegor tror jag är om möjligt ännu svårare.

Oavsett vad människor anser om sexköpslagens vara eller icke vara så måste vi väl ändå enas om huruvida sexarbete ska vara straffbart eller inte. Som det är idag så används sexarbete som argument i vårdnadstvister och tvångsomhändertagande av barn. Man oroar sig för förälderns psykiska hälsa och kapacitet att ta hand om sig själv – och sina barn. Likt i våldtäktsrättegångar så synas och nagelfars i synnerhet en mammas moral och trovärdighet i förhållande till hur hon levt ut sin sexualitet, där sexarbete är den för de inblandade myndigheterna självklara beviset på att hon helt enkelt inte är riktigt som hon ska. Steget till tvångsomhändertagande och tvångsvård utav de prostituerade själva känns snart inte långt borta. Sexköpslagen stärker det som alla redan ”vet”, att sexarbetare är inkapabla att ta vara på sig själva, och utsätts för regelbundna övergrepp (sexköp ses ju av många som ett övergrepp per defination). ”Hur ska en sådan person kunna ta hand om ett litet barn?”.

Jag har själv haft kontakt med myndigheterna i ett år och tre månader i en kamp som började med att de likt SS-soldater stormade in och omhändertog barnen och jag utsattes för en utredning som på ett desperat sätt försökte finna alla dessa tecken som de redan från början var övertygade om skulle finnas, på grund utav att jag sålt sex. Missbruk, övergrepp, känslomässiga störningar. De hade lite svårt att finna detta, men gudarna ska veta att de verkligen ansträngt sig. I processen har jag utsatts för det ena vidrigare än det andra och rättsvurpor som inte är av denna värld. Jag kan påstå detta, men jag har också papper på det. Socialchefen för utredningar fick avgå, och min hemstads utredningsavdelning har fått se sig närgranskade utav socialstyrelsen, vilket ska bli intressant att se vart det leder, om någonstans alls. Men jag har fått offra mycket. För mycket.

Jag har alltså två små barn, som då var nyss fyllda 1 respektive 2 år gamla och de hade bott hela sina små liv tillsammans med mig. Pappan hade barnen då och då på dagtid och jag åkte iväg för dejter i stockholm 1-2 gånger i veckan. Jag skötte den delen av mitt liv helt snyggt och prydligt, men för socialtjänsten fanns inte utrymme för några alternativa tolkningar utav ordet prostitution. ”Det har vi fått lära oss på socialhögskolan”. Jag har tack och lov ett liv som inte ger utrymme för så många alternativa tolkningar och socialtjänstens utredning som förvisso fann att pojken en gång hade brännt sig samt att de, personligen, såg sig se brist på anknytning mellan mor och barn (efter att ha hållt isär de några veckor först). Jag fick lämna urinprov för att bevisa att jag inte tog droger, för vi vet ju alla att horor knarkar. Till deras besvikelse fann de inga spår en endaste gång. BVC, förskola, andra socialtjänst, och utomstående granskare höll inte med socialtjänstens utredning och protesterade, och det nådigt nog trots väl medvetna om min prostitution. Socialtjänstens drog, enligt en rättsvidrig vurpa värd en JO-anmälan, tillbaka sitt tvångsomhändertagande så att min utredning aldrig fick bli prövad. Dessa papper, som alltså blivit sågad utav sveriges främsta expert som granskar socialtjänstutredningar, förföljer mig dock fortfarande och låg som solid grund i de två heldagar i tingsrätten angående vårdnaden av mina barn, där främsta fokus var på mitt tidigare sexarbete. Det hela slutade med att jag trots allt, på håret, fick behålla vårdnaden. Dock såg man det bäst att höja en varningens finger angående att sälja sex, samt införa de mest invecklade regler kring en, mycket försiktig upptrappning, av umgänge som min jurist någonsin skådat, på inte mindre än 2 ½ A4-sidor. Det gäller att vara försiktig när man har med horor att göra.

Nu har jag, trots beslut, inte fått se mina barn på över 3 månader. Eftersom pappan trots allt är orolig att jag kanske eventuellt fortfarande säljer sex då och då. Myndigheter står handfallna och en (fd) horas trovärdighet står inte allt för högt i kurs.

Det här är 2011, i de fallna kvinnornas land.

/Den före detta eskortdamen Jasmine”

Morallagar leder alltid till sådana här konsekvenser. Det är dags att avkriminalisera sexköp nu och stävja sånt här myndighetsmissbruk!

%d bloggare gillar detta: