Senaste nytt

Ny liberal tankesmedja: Liberalerna

En ny liberal tankesmedja, en ”Do Thank”, har skapats: Liberalerna. 

Vi läser i deras pressmeddelande:

Liberala tankesmedjan har fokus på liberala visioner inför 2030.  En tankesmedja som fungerar som en ”Do Tank” inom på förhand givna politiska områden som måste förändras i samhället. Mycket handlar om nya politiska system som nytt skattessystem men även hur ett nytt valsystem skall fungera och hur bostadsmarknaden kan fungera bättre.

Tankesmedjan Liberalerna vill påverka alla partier och politiker som säger sig vara liberala med vårt liberala tankegods. Tankesmedjan Liberalerna kommer driva en kampanj kring varje rapport vi lägger fram. Rapporten analyserar men det är styrelsen som fattar de politiska slutsatserna som skall leda till förändring.

Sex av tio svenska väljare säger sig vara liberala. Detta framgår av en opinionsundersökning som genomfördes månaderna före valet 2010 (på uppdrag av Fores). Av väljare över 60 år uppfattar sig 7 av 10 som liberala. I åldrarna 18-29 ser sig 4 av 10  väljare som liberala, men unga människor förknippar i stor utsträckning liberalism med småföretagande, tolerans, äganderätt och framförallt frihet. De vanligaste begreppen som väljare associerar med liberalism är just frihet, mänskliga rättigheter och öppna gränser.

Behovet av nya liberala förslag och system efterfrågas av en majoritet av svenska folket. Förslag som skall vara med om att utveckla vårt välfärdssystem och mer frihet för individen. Våra tio rapportområden är noggrant utvalda utifrån våra liberala grundvärderingar. Våra rapportområden handlar om ett nytt plattare skattesysten för privatpersoner och företag, kartläggning av osynliga skatter, nedläggning och hopslagning av myndigheter samt hur våra myndigheter skall organiseras, nytt valsystem, få igång en fungerande bostadsmarknad, fastslå äganderättens betydelse samt en snabbare integration av flyktingar och invandrare.

I styrelsen ingår Camilla Littorin, Karl Beijbom, Jan RejdnellNina JansdotterNima SanandajiFredrik Federley,  Johanna Nylander och Henrik Sjöholm. Liberalerna har en referensgrupp också vars ordförande är Nils Lundgren.

%d bloggare gillar detta: