Senaste nytt

Nigeriabrev? Glöm det, det nya är EU-brev!

Ni har säkert fått ”Nigeriabrev” någon gång. Ni vet de där breven när nån politiker i Afrika säger sig vilja ge dig X antal tusen dollar, bara de får använda ditt bankkonto, också ber de de dig skicka alla uppgifter om ditt bankkonto, eller så ber de om en betalning av dig. De som sprider ”Nigeriabrev” nu börjat ändra taktik. Nu är det de europeiska bankernas problem som utnyttjas av dem. Jag fick ett igår från något som kallade sig EU Business Register Commission.

I am David Richard the CEO at the EU Business Register Commission… We have been contracted, due to the financial crisis in the EU, and Greece, to aid Greece in its current reconstruction plans…

We are searching for representatives who can help us to establish a medium of getting funds from the United States of America to the Greek government, making payments through you to it…

Please if interested in transacting business in view helpings us,so our clients could make payment to you being a representative for us we will be very glad. Compensations will be given and other benefits as follows Please contact us for more information.

Vem är dum nog att gå på detta undrar man?

Men… europeiska banker figurerar i fler ”Nigeriabrev”.

Hos Robert Korczak läser vi att fejkadressen United Kingdom Ministry of Finance And Economy skickar mail till amerikaner om arv som man kan hämta från Europa. I detta bluffmail är det en EU kommission som håller på att gå gå igenom europeiska bankers tillgångar:

A new Payment resolution The (Ministry of Finance London) and European Union Financial Commission (EUFC), International Monetary Fund’s (IMF) Bodies under the official responsibility of London Financial Monetary Committee held a meeting on 12th September. 2011, , United Kingdom to resolve the issue of all long overdue contract and inheritance held by the London financial institutions Banks (eg) Barclays Bank,HSBC Bank, Lloyds TSB,Standard Chartered Bank, The Royal Bank of Scotland.Read the message attached for more details.

Detta arv får man om man betalar en liten avgift först.

Vad ska vi säga om denna nya trend? Det känns symptomatiskt på något sätt. Drömmen om att få pengar utan att arbeta för det är väl en av orsakerna till krisen i EU idag!

%d bloggare gillar detta: