Senaste nytt

Khadaffis såta vänner i Väst: 1) Jean Ziegler

Khadaffi är död. men än återstår arbetet med att reda upp vilka länder, personer och grupper som stöttat diktatorn genom åren. Många har stöttat honom och hjälpt honom behålla makten genom åren.

Hjälporganisationen Emmaus förste direktör, Jean Ziegler, är en av de personer som man nu börjar syna i sömmarna. 1989 skapade han “Moammar Qaddafi Prize for Human Rights”. Ironiskt nog sitter denne Ziegler som rådgivare till FN:s  människorättsorgan, Human Rights Council (Detta säger för övrigt ett och annat om standarden det organet håller.).

Nu kräver fler och fler att FN ska sparka Jean Ziegler.

Ziegler har stöttat många andra diktatorer genom åren. Bland annat Robert Mugabe i Zimbabwe och Fidel Castro i Cuba. Han har också jämfört Israels ledarskap med nazister. Han har genom åren varit mycket kontroversiell men ändå fått topp-poster inom FN.

UN-watch har skrivit en pressrelease där de ber FN utreda Zieglers arbete och stöd till Khadaffi. Den kan läsas här!

%d bloggare gillar detta: