Senaste nytt

Jens Leandersson – (Sd)ålmannen från Klippan?

Genom Dragan Klaric har vi tipsats om nedanstående anspråkslösa teckning av Sverigedemokraternas gruppledare i region Skåne. En teckning som ”Super Jens”, som han kallar sig på twitter, sprider genom nyhetsbrevet för Sd i region Skåne, som han skriver själv.

Ur Sverigedemokraternas nyhetsbrev (faksimil)

Anspråkslös syn han har på sig själv, eller hur? Och hans syn på muslimer verkar ju trevlig, eller hur?!

Det är inte undra på att man undrar var Sd får sina representanter från. Buttricks eller?

I Jens Leanderssons fall vet man var Sd fick honom från. Han är nämligen en av de med nazistiskt förflutet inom Sd som fortfarande får vara kvar. Som ung ingick han i nazist- och skinnskallekretsar i Helsingborg.

För övrigt var väl Stålmannen ett sånt där ”ensamkommande flyktingbarn, som Sd ogillar så mycket. Från planeten Krypton, om jag minns rätt!

 • alan priemel

  , dyr historia om SD erbjuder honom hemresa főr skattemedel där ,

 • Detta ensamkommande flyktingbarn togs om hand direkt av en familj och uppfostrades i sann amerikansk tradition.

  Våra ensamkommande skäggbarn är inte barn till att börja med samt det är skattebetalarna som står för notan.

  Hade politikerna varit ärliga och sagt, ok i 70% av fallen så är de äldre än 20 år. Det är ni skattebetalare som bekostar detta. Då hade det varit ok.

  Men istället så står politiker och säga att det är rena guldgruvan samtidigt som det skärs ner i äldrevården m.m.

 • Fredrik Nilsson

  Då du inte har tillstånd eller rättigheterna till att publicera ovanstående bild, ber jag dig att plocka bort den omedelbart, om inte kommer åtgärder att vidtagas från upphovsmannen till teckningen.

  • En liten grej om upphovsrätt som kan vara bra att känna till, är ett begrepp som kallas ”fair use”, vilket lägger ut riktlinjer för hur man får använda skyddade verk eller delar av dem för att till exempel rapportera nyheter, kritisera verken, etc. Mig veterligen tjänar inte den här bloggen några pengar på publikationen, och materialet bilden hämtats från har getts ut av ett politiskt parti i en medlemstidning som publicerats på webben.

   Jag är ingen jurist, men det blir nog lite knepigt att tvinga fram åtgärder.

   Vidare kan man ju fråga sig var PR-vinsten ligger i att tvinga bort bilden, i ljuset av hur SD-sympatisörer har en tendens att ha mycket starka åsikter om censur. Det ger inte heller intrycket av trovärdighet om SD skulle göra rättssak av det hela för att stoppa publicering av material man själva gett ut… Det ser ju lite ut som om man inte vill stå för sina åsikter?

   Fan… Jag ska nog ta och publicera den jag med, bara för det.

   • Per Pettersson

    Svensk copyrightlagstiftning har ingen motsvarighet till den amerikanska ”fair use”. Däremot är det tillåtet att publicera faksimil och liknande i granskande syfte. Det är dock lättare i pappersmedia än så länge, lagstiftningen har ännu inte till fullo förändrats för att skydda även digitala publikationer, men genom att vi gjort det till ett faksimil så ska vi vara på rätt sida juridiken.

    • Där ser man.

     Hur ligger det till med Fair Use av varumärkesskyddade seriefigurer för att göra reklam för politiska partier?

     • Per Pettersson

      Lär vara ännu mer otillåtet 😉

 • Om du tvingas plocka ner bilden kan du skicka den till min mail, så återpublicerar jag den. Jag hoppas att du inte böjer dig för rasisternas hot.

  Maintain hardline kopimi!

 • Observant

  Dom här personerna som stoppas i grinden ser ju verkligen inbjudande ut. Tänk vilka storverk dom kan åstadkomma för oss 40-talister när vi går i pension. Jag tycker att Sverige skall vara generösa och välkomna dom. Att sen vår egen välfärd som vi betalat skatt för hela livet får stå tillbaka, det får vi helt enkel bjuda på. Fram för fler analfabeter till Sverige!!

 • @Observant:
  Bilden är inte ett fotografi.
  Vad heter den form av analfabetism som gör att man inte kan skilja på tecknade nidbilder och verkliga människor?

 • Carl A

  Det är som vanligt med den Multikultkramande Vänstermobben: När du saknar argument för att bemöta sakfrågorna och börjar känna dig trängd så gå ner på din normala infantila nivå och raljera och larva dig! Så även i detta fallet. Eller skräm dina motståndare till tystnad genom hot, misshandel och attentat!
  Skulle ni inte ”Ta debatten”?

 • Normalsvensk utan sjuklig fixering vid etablissemanget

  Skulle ni inte ”Ta debatten”?

  ——————————-

  Visst.

  Var när och varför lärde sig Sverigedemokraternas partiledning att sjunga hela Olof Palmesången som är en hyllning till mordet på en svensk demokratiskt vald statsminister?

 • Torvald

  SVAR:
  Olof Palme-sången är en visa som kommer från moderaternas MUF.
  JÅ och kanske några till från SD har varit med i MUF tidigare.

%d bloggare gillar detta: