Senaste nytt

Italien tänker släcka ner internet?

Silvio Berlusconi rycker på axlarna

NÄTCENSUR Berlusconis nya lag riskerar att släcka de flesta webbsidor i Italien.

Silvio Berlusconi rycker på axlarnaSilvio Berlusconi vill hindra komprometterande uppgifter från att spridas i medier och på webben. Ett nytt lagförslag ska göra detta genom att tvinga webbsidor från att ta bort innehåll som anklagas för att vara partiskt. Det räcker med att en enda människa klagar för att innehållet ska tvingas tas bort. Inte heller ska ärendet prövas av någon utomstående. Kommer det ett klagomål, ska innehållet väck. Förslaget har fått Wikipedia att i protest blockera all access från Italien.

Berlusconis förslag kommer med andra ord att i praktiken släcka samtliga politiska partiers webbsidor i Italien, inklusive hans eget partis, eftersom partiers syfte är att vinkla verklighet och fakta till sin egen fördel eller efter sin egen ideologi. Om han inte, sin vana trogen, undantar sig själv genom någon extra lag, förstås.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: