Senaste nytt

Burka?

VÅR ABSURDA VÄRLD Det franska burkaförbudet har lett till att tuffa muslimska kvinnor, med skinn på näsan, drar på sig burkorna för att utöva lite civil olydnad. En av dem ska ställa upp i presidentvalet noterar vi… Eftersom jag ogillar när staten dikterar hur vi ska klä oss privat, skulle jag nog också ha dragit på mig en burka och gått ut om jag bott i Frankrike!

 • Jag kommer faktiskt att ta på mig en burka en vacker dag för att se reaktionerna, även om jag vet med allra största säkerhet att det kommer att ses som ”islamofobi” av vissa etniska svenskar. Får se vad Expo skriver… 🙂
  normala Muslimer däremot tror jag kommer att skratta gott.

  Jag är också av den åsikten att alla får klä sig hur de vill, eller inte klä sig om de skulle känna för det. Men jag är starkt kritisk till att de, bara för att de hänvisar till en religion, ska anses som ”vilka människor som helst” när de går in på banker eller söker jobb.
  Vill inte någon anställa dem pga deras syn på deras religion, så ska ingen tvingas till detta. Och sålunda ska de inte belasta de sociala försäkringarna heller när de straffar ut sig från arbetsmarknaden.
  Det är denna vidriga syn på ”religion” som är problemet anser jag, inte att folk klär sig som de vill.

  • Per Pettersson

   Personligen tycker jag att religionsfrihet faller in under åsikts- och yttrandefriheterna. Det behövs egentligen inget ytterligare skydd. Därmed ska ingen kunna hindras att utöva sin religion lika lite som någon ska kunna hindras från att uttrycka sin åsikt. Samma regler ska gälla för båda delarna – varken mer eller mindre.

 • Roland X

  Vet någon var man kan köpa en burka för partyändamål? Jag kollade hos Buttericks men dom har ingen.
  http://buttericks.se/

 • Roland X

  Burka fashion show:
  http://www.youtube.com/watch?v=AIpdC0o3mdM

  Man skrattar ihjäl sig.

 • Emelie

  Jag är för en nattväktarstat, inget mer. Staten har inget att göra med hur vi klär oss. Men kan man verkligen tillåta burka? Är det inte ett hatbrott att bara bli exponerad för en? Jag har många gånger blivit illa bemött av muslimska män och kvinnor när jag inte skylt mig. Jag har skadats på grund av faktumet att jag inte bär burka. Men muslimer kanske skadas precis lika mycket av att jag inte skyler kroppen evolutionen gav mig. Det känns dock inte som att jag aktivt skadar någon annan genom att INTE bära burka. Jag vet inte riktigt vem som har rätt, men rent spontant känns det som att burkan orsakar mycket skada på människor genom sin blotta existens. Jag har blivit spottad på så många gånger just för att jag inte använt en. Jag tycker statens uppgift är att skydda människor från brott, inget mer. Därför ser jag nog burkaförbudet som berättigat på något sätt. Sålänge jag inte kan gå naken genom Riyadh ska väl inte burkan få synas i Paris? Det är nog en fråga om rättvisa snarare än om hur vi klär oss.

 • Emelie

  …Och som serien ovan visar: Det går inte riktigt att jämföra de båda ”onda, mansdominerad världarna” så detta sätt. I västvärlden är ju både män och kvinnor avklädda medan det i muslimska länder bara är kvinnan som är skyld. Det hade varit en annan sak om alla muslimer bar burka, då hade det inte existerat något problem alls för mig och andra kvinnor. Det är ju att bara kvinnor bär burka som gör plagget laddat.

%d bloggare gillar detta: