Senaste nytt

Var med och rädda liv: SMSlivräddare.se!

Reklampaus på Frihetssmedjan! SMSlivräddare.se är helt enkelt en jättebra tjänst! Det innebär att om du är nära en person som rapporterats få hjärtstopp i Stockholm, och du har kunskap i hjärt-lungräddning, får du ett sms så du kan springa över dit och rädda liv. En bra tjänst tycker vi. Helt klart en sak som är värd allt stöd! Jag är med och fick ett sms en gång. men när jag sprungit dit var ambulansen redan där.

Vi läser:

Varje år drabbas cirka 900 stockholmare av hjärtstopp utanför sjukhus. De allra flesta överlever inte!

SMSlivräddare projektet som startade i maj 2010 var initialt tillgängligt för dem som bodde eller arbetade i Stockholms innerstad. Nu påbörjar vi en utvidgning av projektet till att vara aktivt i hela Stockholms län.

Under första halvan av 2011 kommer vi att jobba hårt med rekrytering av fler deltagare och nu kan alltså du som bor i Stockholms län och är utbildad i Hjärt- och lungräddning anmäla dig som SMSlivräddare.
Då detta är ett forskningsprojekt måste du vara myndig för att delta, alltså över 18 år.

SMSlivräddare är ett världsunikt projekt som använder mobil positioneringsteknik i syfte att öka överlevnaden vid hjärtstopp utanför sjukhus. När ett larm om misstänkt hjärtstopp inkommer till 112 kan du, om du befinner dig i närheten, snabbt bli larmad till platsen via din mobiltelefon.

Vi behöver fler SMSlivräddare för att kunna genomföra denna utvidgning. Bor eller arbetar du i Stockholms län?

Vill du vara med och bidra till att fler överlever hjärtstopp? Anmäl dig HÄR 

Gå även med i projektets Facebookgrupp.

 

%d bloggare gillar detta: