Senaste nytt

Nytänkande hos Piratpartiet i Berlin!

Mycket tyder på att Piratpartiet i Berlin kommer att få in en del kandidater i delstatsvalet som pågår just nu. Det kommer att bli intressant. De har många spännande idéer i Berlin, ur en liberal synvinkel.

Om man tittar på deras valaffischer ser man att partiet är nytänkande på många sätt och har lagt fram en hel del spännande förslag. De har ett mycket bredare partipogram än svenska Piratpartiet har ännu, tex. Låt oss se vad de driver kampanjen kring.

Medborgarlön

Mot hemlighetsmakerier och för offentlighetsprinciper.

Rösträtt för alla berlinare, oberoende av ursprung eller ålder.

Jag vill leva som jag själv vill, är temat för denna.

Stoppa kriget mot narkotikan.

"Fråga era barn varför de röstar på Piratpartiet"

Privatisera religionen!

Nätet ska kontrolleras av användarna

Mot likriktning och för frihet.

Vi frågar och ni (medborgarna) har svaren

Se fler affischer på hemsidan för Piratpartiet i Berlin. Deras regionala partiprogram finns här. Piratpartiets grundidéer för Berlin finns här. Piratpartiets partiprogram nationellt här. För en diskussion med länkar om Piratpartiets idé att sänka rösträttsåldern se här.

 

%d bloggare gillar detta: