Senaste nytt

Landstingets kamp mot SSCO

Stockholms Studentkårers Centralorganisations logotyp

Stockholms Studentkårers Centralorganisations logotypTomas Melin (MP) sitter i kulturnämnden i Stockholms läns landsting. På sin blogg berättar han hur majoriteten i landstinget, med kulturlandstingsrådet Anna Starbrink (FP) i spetsen, arbetat hårt för att på något sätt hindra Stockholms Studentkårers Centralorganisation från att kunna kvittera ut de bidrag för ungdomsverksamhet som de är berättigade till. Turerna har varit många och det har gjorts många misslyckade försök att stoppa dem.

Nu verkar det som att de till slut har lyckats, genom att skylla på en harmonisering av reglerna med de statliga bidragsreglerna. På köpet har de lyckats utesluta bl.a Sverok från möjligheterna att få bidrag.

Det går givetvis att diskutera om det kan anses vara en offentlig kärnverksamhet att dela ut bidrag till ungdomsorganisationer, men om man nu ska ha dessa bidrag måste det vara rättssäkert, förutsebart och gälla samma villkor för alla. Det går inte att välja vilka föreningar man tycker ska ha bidrag och inte heller att förändra reglerna i efterhand. Det är inte bara oliberalt, det är helt enkelt ohyfsat och oacceptabelt i en demokrati.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: