Senaste nytt

Stoppa utvisningen av ateisten Khalid Saeed till Pakistan!

Det är totalt absurt och vidrigt att vi än idag inte ser det som en självklarhet att ateister eller HBT-folk, eller religiösa som flyr undan förföljelse ska få en fristad i Sverige! Nu ska en person som öppet trätt fram som ateist i Pakistan, och misshandlats och hotats, och sökt en fristad i Sverige, utvisas med hela sin familj! Skandal!

Vi läser hos Nima Dervish:

Tummen ner för utvisningsbeslutet!

För några veckor sedan kom jag i kontakt med en pakistansk man som har sökt asyl här i Sverige, fått avslag och ska utvisas. Khalid Saeed är ateist och har lämnat islam. För detta hotades han i hemlandet och fick fly med sin fru och tre barn. Den 1 juli 2009 ansökte han om asyl.

Khalid är 36 år, hans fru Asia är 33 och barnen Iman, Abdul och Abdur är 10, 6 respektive 4 år gamla. Som ni förstår är situationen extremt pressande för barnen och därmed även deras föräldrar. 

Det hela handlar om att Khalid öppet pratade kritiskt om islam och om det faktum han blivit en apostat. Konsekvensen blev att Khalid misshandlades…
”Två-tre dagar senare blev familjen hotad i sin bostad av de som hade misshandlat Khalid samt några personer till.”
”Männen besökte därefter familjens bostad vid två tillfällen. Vid ett tillfälle framfördes hot till Khalids fru …, och vid det sista tillfället framfördes hot till Khalid Saeeds mor eftersom familjen hade flyttat till en kusin i [Abbottabad] där de stannade fram till att de lämnade Pakistan … .”

Ändå blev det avslag.

Självklart måste han få en chans till en ny prövning!

Läs mer hos Nima och på mannens egen blogg.

%d bloggare gillar detta: